Восток Маркетинг


Статьи

Krijimi i mureve në 3ds max

Në këtë tutorial, unë do të flas për mënyrën se si të bëj në programin 3ds max një model apartament për një plan urbanistik të dhënë. Është e qartë se në një artikull ne nuk do të mbulojmë të gjithë procesin e krijimit të një brendshme, e cila përfshin krijimin e pjesëve të veçanta të mobiljeve dhe dekoratave, llambat dhe shumë më tepër. Artikulli është hartuar në mënyrë që, pasi ta keni lexuar, ju mund të krijoni muret tuaja me dyer dhe dritare, dhe të bëni gjithçka të duket sikur ky plan kërkon.

Kështu që ekzekutoni 3ds max. Gjëja e parë që ne do të bëjmë është vendosja e njehsorit si njësi matëse. Kjo është bërë si kjo. Në shiritin e menysë, zgjidhni Customize> Setup njësi. Do të shfaqet dritarja e konfigurimit të njësive. Në të duhet të kontrollosh kutinë pranë Metrikut dhe në rreshtin e drop-down zgjidhni Metrat e vijës. Kliko Ok. Kështu që kemi caktuar njehsorun në njësinë e matjes. Shikoni tani planin. Për shembull, kemi këtë foto. Ky është një plan për një apartament jo-ekzistues, e kam pikturuar vetë, për hir të shembullit.

Në pikpamjen e sipërme, krijoni një skicë me madhësi të njëjtë si vizatimi ynë. Për shembull, zgjidhja e një foto me një plan është 800 X 600. Prandaj parametrat e avionit duhet të jenë në të njëjtat përmasa: 8 X 6, 80 X 60 ose 800 X 600.
Për të krijuar një avion, së pari duhet të shkosh te paneli Krijo. Për ta bërë këtë, shtypni një buton të veçantë në këndin e sipërm të djathtë të ndërfaqes së programit. Në versionin e vitit 2010 të 3ds max, ky buton duket kështu:
Në pikpamjen e sipërme, krijoni një skicë me madhësi të njëjtë si vizatimi ynë

Pas kësaj, do të shfaqen disa butona, midis të cilave është butoni Plane. Klikoni mbi të dhe tërhiqeni aeroplanin, dhe pastaj vendosni parametrat gjatësia dhe gjerësia në anën e djathtë të ekranit. Në aeroplan ju duhet të vendosni një pamje. Për ta bërë këtë, shtypni shkronjën angleze M në tastierë, do të hapet dritarja e redaktorit të materialeve. Në seksionin Parametrat Bazë të Blinn-it, do të shihni tre qeliza me një zgjedhje të ngjyrave, dhe në të djathtë të tyre janë sheshe të vegjël. Klikoni në kutinë tjetër të qelizës së shpërndarë, do të shfaqet një dritare e re. Në të, klikoni dy herë në vijën Bitmap. Në dritaren e kërkimit të hapur gjeni foton me planin e katit dhe zgjidhni atë. Me paraqitjen e zgjedhur, klikoni në dy butonat e mëposhtëm në dritaren e redaktorit të materialeve:

Me paraqitjen e zgjedhur, klikoni në dy butonat e mëposhtëm në dritaren e redaktorit të materialeve:

Në dritaren e pamjes së lartë, në afërsi të mbishkrimit "Top" ekziston një mburojë Wireframe. Klikoni me të djathtën mbi të dhe zgjidhni butonin Smooth + Highlights. Plani do të jetë i dukshëm në dritaren e pamjes së lartë. Në mënyrë që rrjeti të mos ndërhyjë, shtypni butonin G në tastierë.

Le të fillojmë krijimin e murit më të gjatë. Shko te paneli Krijo. Klikoni butonin Box për të kaluar në modalitetin e krijimit primitiv. Kutia krijohet si më poshtë. Shko te dritarja e perspektivës së shikimit dhe mbajeni butonin e majtë të miut. Drag mouse në çdo drejtim, dhe ju do të shihni se pas miut aeroplan krijuar shtrihet. Duke e shtrirë atë përafërsisht siç duhet, (në rastin tonë nuk ka rëndësi se si, gjëja kryesore është krijimi dhe pastaj rregullimi i parametrave) lirojeni butonin e majtë dhe lëvizni përsëri miun. Kjo manovër është e nevojshme për të vendosur lartësinë e boksit. Duke vendosur ndonjë lartësi, klikoni përsëri me miun për të rregulluar dimensionet e kutisë së krijuar. Specifikoni parametrat e saktë në gjatësinë (gjatësinë), gjerësinë (gjerësinë), lartësinë (gjatësinë) e sporteleve, të cilat, pas krijimit të kutisë, janë të lehta për tu zbuluar në anën e djathtë të ekranit. Parametrat janë:

  • Gjatësia = 20m.
  • Gjerësia = 0,2m.
  • Lartësia = 3m.

Pastaj kliko butonin e djathte te mausit dhe zgjidhni linjen konvertohet ne> te konvertuar ne Polifonik te Editable. Tani cilësimet e kutisë nuk janë të disponueshme, por opsionet e rrjetit janë në dispozicion. Ata janë në këndin e poshtëm të djathtë të programit.

Rrjeti mund të redaktohet në nivele të ndryshme. Në këtë tutorial ne do të redaktojmë në nivelin e vertices dhe poligoneve. Me rrjetin e zgjedhur në këndin e sipërm të djathtë të ekranit ka një të ashtuquajtur stivë. Grumbulli ka vetëm një rresht: Polifonik redaktues. Dhe në të majtë të vijës është një shesh i vogël me një kryq. Nëse klikoni në këtë kuti, do të hapet një pemë nën-objekt. Është e nevojshme të përzgjidhni nivelet e redaktimit të rrjetit. Vertex, - në krye. Poligoni, - niveli i redaktimit të poligoneve.

Le të përshtasim madhësinë e aeroplanit në madhësinë e murit në mënyrë që më vonë ta ndërtojmë ndërtesën bazuar në planin. Përzgjidhni aeroplanin, dhe duke përdorur mjetet e shkallëzimit dhe lëvizjes, bëni planin e modeluar në raport me muret si më poshtë:

Tani zgjidhni murin. Shkoni te niveli i redaktimit të kulmit. Pastaj klikoni butonin Quick Slice në parametrat Editable Poly. Dhe krijoni dy seksione në ato pjesë të murit ku muret pingulare i përkasin. Pastaj shkoni te niveli i redaktimit të poligoneve, dhe në pamje nga perspektiva, zgjidhni poligonet si në Figurën 5.

Squeezing muret nga këto poligone është mjaft e thjeshtë. Ju duhet të klikoni në butonin me një shesh të vogël, i cili ndodhet në të djathtë të butonit Extrude. Kontrolluesi në dritaren që shfaqet, mund të specifikoni gjatësinë e dëshiruar të mureve. Vetëm mos e shtyni në buzë shumë të jashtme të murit të gjatë të kundërt, por në atë të brendshëm. Dhe pastaj klikoni butonin Apliko, dhe me anën e kundërsimit të këtyre shtojcave tashmë në skajin e jashtëm. Dhe klikoni OK.

Zgjidhni poligonet e kundërta midis të cilave dëshironi të krijoni skelë. Si në Figurën 6.

Si në Figurën 6

Tani ju duhet të klikoni në butonin Ura, dhe muret janë krijuar. Duke përdorur të njëjtat truket, krijoni një zgjatje. Ka vetëm një pikë që duhet të përmendim këtu. Para se të shtoni një seksion në murun e dëshiruar, zgjidhni të gjitha poligonet e tij me një kornizë në pamjen e sipërme dhe vetëm atëherë përdorni veglën Quick Slice. Pra, seksioni do të krijohet vetëm në deponitë e përzgjedhura, por nuk do të prekë muret paralele.

Kur muret janë gati, krijoni të njëjtat seksione vertikale ku fotografia tregon skajet e hapjes së dyerve dhe dritareve. Figura më poshtë tregon se çfarë nënkuptohet.

Figura më poshtë tregon se çfarë nënkuptohet

Krijimi i mureve në 3ds max

Tani në pamje anësore, bëni dy seksione horizontale përgjatë gjithë modelit për të ndarë vijat e sipërme dhe të poshtme të dritareve. Ju mund të bëni një tjetër për nivelin e sipërm të dyerve, por ne nuk do, ne do të bëjmë nivelin e sipërm të dyerve përkojnë me nivelin e sipërm të dritareve. Pastaj zgjidhni poligonet e dritareve dhe dyerve nga anët e jashtme dhe të brendshme të mureve. Dhe klikoni butonin Ura. Hapen dyert dhe dritaret. Muret e poshtme të portave mund të izolohen dhe hiqen. E pra, kjo është ndoshta e gjitha, muret janë gati.

Новости

Методы арт терапии
Арт терапия возникла в 30-е годы нашего века. Первый урок применения арт терапии относится к попыткам коррекции эмоционально-личностных проблем детей, эмигрировавших в США из Германии во время второй

Minecraft on ubuntu
Minecraft хорошо работает не только лишь под Windows, да и под Linux, но установка тут будет несколько труднее и не привычнее чем обычно. Все деяния, которые буду описаны ниже, совершались на операционной

Формочки для кекса
Бисквиты, маффины, пудинги очень нравятся и взрослым и детям и ассортимент кондитерских принадлежностей для их изготовления просто громаден. Но часто извлечь изделие из тары становится делом затруднительным,

Что можно купить маме на новый
Охото поделиться с вами мыслями — как сделать подарок маме своими руками на денек рождения, на денек мамы, на 8 марта либо на хоть какой другой праздничек. Естественно, хотелось бы, чтобы все помнили

Mysql database free download
Используя материалы этой статьи, можно без заморочек установить сервер базы данных MySQL на компьютер под управлением Windows XP, Windows Vista, Windows 7. Запустив файл дистрибутива MySQL жмем кнопку

Штрафы гибдд узнать задолженность
Сервис Штрафов Нет работает более 3-х лет, за этот период времени он отыскал более 1 000 000 штрафов ГИБДД и

Как создать в майнкрафте портал
Ведро можно сделать из трёх железных слитков, а с поиском источников воды заморочек появиться не должно. Рамка портала в Рай создаётся по тому же принципу, что и портал в Ад, а потом вовнутрь заливается

Тц green
Здрасти! Мы рады приветствовать Вас на веб-сайте Торгового центра «ГРИН». Торговый центр «ГРИН» открыт в 2008 г. и за этот период времени отлично зарекомендовал себя у неизменных покупателей, живущих

Креативные свадебные платья
Свадьба для жены – это повод снова обворожить возлюбленного и блеснуть перед гостями и всеми окружающими собственной красотой. Но если в ваши планы заходит шокировать всех своим возникновением, в том

Юнкер 4 купить
Этот Юнкер, про который далее буду говорить, был приобретен на местном форуме в разделе Купля-продажа пневматики. Он совсем не «верный», но на данный момент у него нет утечек и после переделки он стал

также можем предложить:
печать бланков и прайс-листов | печать визитных карточек (визиток)
изготовление папок и меню | изготовление блокнотов
печать листовок

Связаться с менеджером для оформления заказа:
тел.: +38 (062) 349-56-15, 348-62-20
моб.: +38 (095) 811-22-62, +38 (093) 665-38-06,
+38 (067) 17 44 103
факс: +38 (062) 332-28-98
e-mail: [email protected]
г. Донецк, ул. Артема, 41

   2010 © Восток Маркетинг Яндекс.Метрика