Восток Маркетинг


Статьи

Nuk mund të ulesh një fëmijë. Kur mund të ulesh poshtë djemtë dhe si ta bësh

 1. Kur mund të ulesh një fëmijë?
 2. Sa kohë mund të ulesh djemtë?
 3. Si ta ulesh djalin
 4. Kush do të ulet së pari
 5. Ulet ose ulet
 6. Kur dhe si të ulesh një djalë

Sapo një fëmijë i sapolindur fillon të bëjë diçka për vete, nënat nxitojnë të lavdërojnë njëri-tjetrin për arritjet e tij, duke u bashkuar ndonjëherë me një garë të pakuptimtë të quajtur "që dikur ishte". Një nga treguesit kryesorë të zhvillimit të fëmijës, sipas mendimit të tyre, është mosha kur fëmija fillon të ulet. Shumica dërrmuese e nënave ulen vetë fëmijën e tyre, sapo ai përpiqet ta bëjë këtë. Çfarë kërcënon të hënën ulur poshtë djemtë, dhe nga ajo kohë mund të bëhet, ne do të tregojmë moms në artikullin tonë.

Kur mund të ulesh një fëmijë?

Transformimi i foshnjës në një të rritur ndodh në faza dhe asnjë nga fazat nuk mund të jetë përpara tjetrës. Zhvillimi fiziologjik fëmija mesatar i lejon atij të fillojë të ulet gjashtë muaj. Bërja e kësaj më parë nuk këshillohet për shkak të ngarkesës së madhe në shpinë. Deri në 6 muaj, foshnjat nuk mund të mbillen:

 • në jastëkë,
 • në gjunjët e prindërve
 • në një karrige me rrota
 • në vendet e makinave,
 • në këmbësorë / kërcyes,
 • në një shpinës kangur.

Sesioni i hershëm kërcënon lakmimin e shpinës, deformimin e kraharorit dhe eshtrave të legenit. E gjithë kjo mund të ndikojë në punën e organeve të brendshme. Në të ardhmen, vajzat mund të kenë anomali në organet gjenitale.

Sa kohë mund të ulesh djemtë?

Është e pranueshme të mendosh se djemtë mund të mbillen shumë më herët sesa vajzat. Por termi kur mund të ulesh një djalë nuk ndikon aq shumë në dysheme, sa gatishmëria e foshnjës. Është përcaktuar nga faktorë të tillë:

 1. Zhvillimi fizik dhe veprimtaria e fëmijës. Ju mund të uleni shkurtimisht fëmijën, i cili me siguri ngre kokën, kthehet në bark dhe në shpinë, duke u përpjekur të tërheqë veten dhe të ulet.
 2. Temperamentin. Flegmatikat e fëmijëve fillojnë të ulen, zvarriten dhe ecin më vonë se kolegët e tyre.
 3. Ndërtuar. Fëmijët më të hollë ulen më herët. Në foshnjat e yndyrës, ngarkesa në shpinë është më e madhe dhe është më e vështirë për ata të ulen.

Kjo do të thotë që fëmijët e holle, aktive dhe të lëvizshme mund të fillojnë të ulen në 5 muaj. Nuk janë të zhvilluara fizikisht, dhëmbët flegmatikë - në 7, 8 ose 9. Midis këtyre ekstremeve ka shumë mundësi. Më vonë, fëmijët e lindur para kohe ulen.

Thotë mjeku! Dr. Komarovsky beson se një fëmijë i vogël ulur nuk është aspak e dobishme. Më vonë fillon ngarkesa vertikale në kolonën kurrizore, aq më e fortë do të jetë në të ardhmen. Termi kur fëmija mund të ulet është ndryshe, ai do të ulet kur të jetë gati. Detyra e nënës dhe babait nuk është për të ndihmuar.

Si ta ulesh djalin

Më së miri për pyetjen - kur fillojnë të ulen me djalë, prindërit që janë të angazhuar me fëmijën mund të përgjigjen ushtrim fizik . Në çdo moshë, një korse muskulore bëhet një mbrojtje e mirë dhe mbështetje për shtyllën kurrizore. Është e nevojshme për të ndihmuar fëmijën që ta formojë atë, duke bërë gjimnastikë:

 • Ngrini fëmijën nga dorezat nga pozita e prirur,
 • Bëni me të "shpatet"
 • "Fly", kur një dorë e një të rrituri mban një fëmijë nën bark, e dyta - nën këmbë,
 • Kthejeni në stomak dhe mbrapa, duke mbajtur këmbët,
 • Ride në një fitball ose vetëm një top të madh në mbrapa dhe bark,
 • Mbani nën sqjetulla, në mënyrë që fëmija të lëvizë këmbët,
 • Nxitja e zvarritjes në të gjitha mënyrat e mundshme.

Në rastin ideal, fëmija duhet së pari të mësojë se si të zvarritet dhe pastaj të fillojë të ulet. Më shpesh, fëmijët ulen sapo të përpiqen të ulen vetë. Pediatrit nuk këshillojnë të nxitojnë gjithashtu sepse foshnja mund të frikohet dhe të lodhet nga ulja. Herë të parë ata ulen vetëm për disa minuta. Vendi më i mirë për këtë është gjunjët e butë të mamasë. Ulur fëmijën në vetvete, ju mund të krijoni përkrahje shtesë për sqetull dhe të lehtësoni ngarkesën në shpinë. Ju gjithashtu duhet të siguroheni që niveli i shpinës ishte i nivelit. Jastëkët e preferuar nga gjyshet tona konsiderohen të dëmshme, sepse foshnja nuk mund ta ndryshojë qëndrimin e tij kur është i lodhur ose i lodhur.

Çdo nënë dëshiron që fëmija të jetë më e mira: ai shpejt u ul, shkoi më shpejt, filloi të flasë herët. Dhe shpesh në garë për tregues të ndryshëm, prindërit harrojnë kuptimin e shëndoshë dhe fiziologjinë e foshnjës. Pa menduar për pasojat dhe efektet negative në trup, nëna dhe babai përpiqen të mbjellin me çdo mënyrë më të shpejtë, të mësojnë të qëndrojnë ose të ecin më shpejt, të mësojnë anglisht në dy vjet dhe të frëngjishtes në tre vjet ... Nëse vetëm fëmija im ishte më e mira! Shikojmë fëmijët e tjerë të të njëjtës moshë, krahasojmë ato me pasardhësit tanë dhe përpiqemi të arrijmë, të marrim fëmijën për të bërë atë që ai nuk është gati.

Duke ardhur në një takim me një pediatër, shumë nëna bëjnë pyetjen: "Sa muaj mund ta vendosni fëmijën?" Dhe kjo është një çështje krenarie - ne jemi kaq të vogël dhe jemi tashmë të ulur! Po, ndoshta fëmija do të ulet, askush nuk argumenton. Por si do të ndikojë kjo ulje e hershme në shpinë dhe në sistemin e dobët të muskujve? Moms dhe baballarët, të cilët kanë mendime se sa ju mund të mbillni një fëmijë, as nuk mendoni se në të ardhmen ai mund të ketë skoliozitet ose dhimbje prapa për shkak të dëshirës së fortë të prindërve për të mësuar ulur më shpejt në fëmijëri.

Sa muaj mund të mbillni një fëmijë? Përgjigja për këtë pyetje është e qartë: nuk ka nevojë ta mbillni atë! Kur ai është gati, ai do ta bëjë vetë. Dhe mos u përpiqni të jeni si çdo gjë ose më mirë se dikush, të kujdeseni për shëndetin e foshnjës, atëherë në të ardhmen të dy ju dhe ai do të ndiheni më mirë. Ju nuk duhet të dëgjoni këshillat e gjysheve dhe të vendosni jastëkë nën fëmijën, sepse brezi i vjetër e bëri këtë, ju nuk duhet ta mbani atë në krahët tuaj në një pozitë të ulur për një kohë të gjatë. Nëse fëmija nuk është ende gati të ulet, atëherë pyetja se sa muaj mund të mbillet një fëmijë duhet të bjerë vetë. Ulur me forcë ka një efekt negativ në shpinë, dhe përveç kësaj, fëmija ka dhimbje prapa, edhe pse ai nuk mund t'ju tregojë për këtë.

Po, është më interesante që një fëmijë të ulet se sa të shtrihet. Përmbledhje shumë më e gjerë, më e lehtë për të arritur diçka. Por gjithçka ka kohën e vet. Mos u ngut. Nëse fëmija është i shëndetshëm dhe zhvillohet normalisht, atëherë në rang prej 6 deri në 8 muaj ai patjetër do të ulet vetë.

Prindërit nuk duhet të mendojnë se sa muaj do ta vendosin fëmijën dhe si të forcojnë muskujt e shpinës dhe shpinë. Dhe kjo do të çojë në vetëbesim të sigurt në kohën e duhur. Për të forcuar dhe zhvilluar muskujt dhe shpinë, që nga lindja, shpesh e vendos fëmijën në stomak, duke e bërë atë të zvarritet. Është shumë më mirë nëse fëmija juaj fillon të zvarritet dhe vetëm atëherë ulet. Zvarritja nuk krijon një ngarkesë të madhe në shpinë, por e forcon atë dhe i bën muskujt të fortë, gjë që do të lejojë që fëmija të ulet me besim dhe të ketë një kthim prapa në të ardhmen. Në çdo mënyrë të mundshme inkurajoni zvarritje, duke vendosur lodra të ndritshme para fëmijës që është shtrirë në bark, kështu që ai do të donte t'i merrte ato. Dhe një ditë ju do të jeni të befasuar këndshëm që një i vogël, pa asnjë ndihmë nga një pozicion në të katër këmbët, u ul. Ky është një proces i natyrshëm për një fëmijë, ai do të fillojë të ulet kur i gjithë trupi i tij është gati për të.

Tani le të flasim për këmbësorin. Një këmbësor është një pajisje që ndihmon fëmijën të mësojë të ecë. Në të vërtetë, nuk është. Në një fëmijë në një këmbësor, trupi nuk pushon në të gjithë këmbën, e cila gjithashtu ndikon negativisht në sistemin musculoskeletal. Sa muaj mund ta vendos fëmijën tim në një këmbësor? Sipas rekomandimeve të pediatërve, është më mirë të mos blejmë në të gjitha. Dhe kurseni para, dhe fëmija do të jetë më i shëndetshëm. Foshnja do të shkojë kur ai të jetë gati për këtë proces, si fizikisht ashtu edhe mentalisht. Kur jo vetëm muskujt, kockat, por edhe sistemi nervor do të jenë në gatishmëri të plotë luftarake për të filluar procesin e ecjes. Në fakt, fëmijët që ishin të etur për të mësuar të ecnin herët, janë në rrezik të kenë këmbë të shtrembëruara në të ardhmen.

Fëmija juaj është unik, ai ka potencial të madh, ai mund të bëjë shumë. Kur vjen koha, ai patjetër do të ulet, të ngrihet, të shkojë, të mësojë të flasë dhe të mësojë gjuhën angleze. Vetëm mos e mërzitni atë dhe forcë. Bëhuni prindër të arsyeshëm dhe fëmija juaj do t'ju kënaqë me shëndet dhe me një buzëqeshje të lumtur!

Rritet një djalë apo një vajzë, në fillim nuk ka rëndësi. E megjithatë, prindërit duan t'u japin foshnjave cilësitë gjinore fëmijëve të tyre: "Hani mirë - njeriu rritet!", Ose "Vajzë e vogël aktive, vajzat janë më të shpejta se djemtë!". Në fakt, ritmi i zhvillimit dhe të dhënat fizike nuk varen nga gjinia, por nga karakteristikat individuale. E njëjta gjë vlen edhe për zotërimin e aftësive. Vajzat dhe djemtë fillojnë të ulen më vete në të njëjtën kohë. Ajo që është e rëndësishme është një tjetër, sa muaj mund të uleni një fëmijë (djalë) në mënyrë që të mos dëmtojë shëndetin?

Por! Nëse fëmija është aktiv, kthehet me besim, mban kokën mirë, ngrihet mbi krahët e shtrirë në bark dhe përdor të gjitha sendet në dorë për të rrëmbyer dhe ulur, atëherë muskujt e tij janë mjaft të fortë për tu ulur.

Në këtë rast, ju mund të uleni poshtë djemtë, gjëja kryesore për ta bërë atë në mënyrë korrekte.

Materiali i lëndës:

Së pari, koha e kaluar në këtë pozicion duhet të kufizohet - 1 orë në ditë.

Së dyti, vendosni saktësisht këndin e prirjes. Në 5 muaj, mbrapa stroller, deckchair ose karrige mund të rritet në një kënd prej 40-45 gradë, nga 6 në 60 gradë.


Në 5 muaj, mbrapa stroller, deckchair ose karrige mund të rritet në një kënd prej 40-45 gradë, nga 6 në 60 gradë

Kush do të ulet së pari

Mosha e saktë në të cilën djali do të ulet nuk do të thirret nga asnjë pediatër. Kjo periudhë nuk preket aq shumë nga gjinia, ashtu edhe nga gatishmëria e foshnjës, në varësi të shumë faktorëve.

 1. Trajnime fizike. Nëse prindërit ishin të angazhuar në gjimnastikë me foshnjën, duke notuar, duke bërë një masazh, do të mësonin të mbanin kokën lart, të ngjiten në krahë dhe të uleshin.
 2. Temperamentin. flegmatik, fëmijë të qetë shpesh mbeten prapa kolegëve të tyre nervozizëm.
 3. Pesha. Lëvizshmëria dhe zhvillimi i muskujve varet nga pesha e foshnjës, më shumë se ngarkesa në shpinë është shumë më e lartë dhe për këtë arsye do të jetë më e vështirë për djalin që të ulet i drejtë.


Lëvizshmëria dhe zhvillimi i muskujve varet nga pesha e foshnjës, më shumë se ngarkesa në shpinë është shumë më e lartë dhe për këtë arsye do të jetë më e vështirë për djalin që të ulet i drejtë

Pra, një i zhvilluar fizikisht, "i dobët" aktiv do të ulet në 5 muaj dhe kolegët e tij, "yndyrë", kanë të drejtën për të zotëruar aftësitë deri në 9 muaj.

Foshnja e parakohshme ka mbetur 2 muaj për të arritur në zhvillimin e pjesës tjetër, prandaj do të ulet shumë më vonë.

Ulet ose ulet

Duke vlerësuar aftësinë për të ulur babën, prindërit shpesh hutohen në këto kushte. Prandaj, ata fillojnë të shqetësohen dhe të nxitojnë, me forcë të burgosin një fëmijë para kohe.

Materiali i lidhur:

Për gjysmë viti foshnjat janë të ulur me mbështetje ose mbështetje, por është e vështirë të qëndrosh në këtë pozicion, ata vazhdimisht rrënohen përpara ose anash.


Në këtë fazë, në përpjekje të shkurtra për të qëndruar ulur, muskujt e pasëm janë forcuar dhe foshnja mëson të balancojë në këtë pozicion.

Afërsisht deri në 7 muaj, tot do të jetë në gjendje të ulet më vete, edhe pse shkurtimisht. Por "uluni" edhe më vonë. Kur një fëmijë mëson të zvarritet, do të ulet nga pozicioni "i shtrirë", "në të katër këmbët". Është aftësia për t'u ulur vetë dhe do të jetë faza përfundimtare e formimit të aftësive. Në çfarë moshe? Më shpesh në 8-9 muaj.

Nëse në këtë kohë fëmija nuk bën as përpjekje, konsultohuni me një specialist (neurolog ose ortoped).

Kur dhe si të ulesh një djalë

Ju mund të filloni të uleni djali, dmth. shkurtimisht i jepni trupit një pozicion vertikal prej 5-6 muajsh, në varësi të përshtatshmërisë fizike. Për të shmangur dëmtimin, lexoni udhëzimet e mëposhtme:

 • Me vullnet të mirë dhe me humor të mirë. Ngritja e foshnjës nga ana e dorezave, mos bëni lëvizje të papritura. Ndaleni menjëherë, sapo të kuptoni - kjo sjellje shkakton parehati. Vendoseni kur fëmija është në gjendje të mirë.
 • Mami - mbështetje dhe mbështetje. Përpjekjet e para për t'u ulur nuk merren në karrige apo jastëkë, por në prehër. Foshnja më e sigurt dhe më e sigurt. Nëse foshnja nuk është 5 muajshe, ai mund të ulet vetëm në një pozicion të mbështetur.
 • Zvarritja është trajnimi më i mirë. Mjekët e fëmijëve dhe nënat e dashur Komarovsky këmbëngulin që fëmija duhet të mbetet në një pozicion horizontal sa më gjatë që të jetë e mundur. Dhe në vend të uljes së djalit të tij, mësojeni që të zvarritet. Gjatë zvarritjes, kthesat e shtyllës kurrizore formohen në mënyrë korrekte dhe muskujt zhvillohen në mënyrë aktive.
 • Dhëmbët e dozës. Kohëzgjatja e stërvitjes së parë duhet të jetë disa sekonda dhe këndi i pjerrësisë së shpinës nuk duhet të jetë i drejtë.
 • Ndihmoni të bëheni të fortë. Aktiviteti i motorit është i domosdoshëm për të gjithë fëmijët, dhe sidomos për djemtë. Pas disa vjetësh, kur ai fillon të perceptojë veten në gjini, kjo temë do të jetë veçanërisht e rëndësishme. Ndërkohë, për të qëndruar akoma, ai ka nevojë për kocka dhe muskuj të fortë.


Ndërkohë, për të qëndruar akoma, ai ka nevojë për kocka dhe muskuj të fortë

Si ta arrijmë këtë? Bëni gjimnastikë, stimuloni lëvizjet e djalit me lodra të ndritshme. Duke u përpjekur për t'i arritur ato, ai mëson shpejt për të kontrolluar trupin e tij. Ju gjithashtu mund ta vendosni fëmijën në një pozitë të pakëndshme, duke u përpjekur për të adoptuar një pozicion tjetër, ai do të zhvillojë koordinimin e lëvizjeve.

 • Nuk ka jastëkë dhe rrotullues (ata vënë një mbrapa dhe shpinë të fëmijëve të papjekur nën presion të lartë, ata më pengojnë të ndryshoj qëndrimin në rast të lodhjes).
 • Sigurojë siguri. Duke u përpjekur të ulen së paku një herë, fëmija shpejt do të kuptojë epërsinë e aftësisë dhe do të përsërisë përpjekjet përsëri dhe përsëri. Për të minimizuar numrin e kone, hiqni të gjitha objektet e ngurta të cilave ai mund të bjerë. Mundohuni të jeni pranë mbështetjes kur fëmija humbet ekuilibrin.

Mos nxitoni gjërat! Si Komarovsky kujton, rrjedha më e saktë dhe e natyrshme e zhvillimit të aftësive është si më poshtë: zvarritje - ulur - ngritje në këmbë - ecje.

Lexoni artikujt me karakteristika

Kur mund të ulesh një fëmijë?
Sa kohë mund të ulesh djemtë?
Kur mund të ulesh një fëmijë?
Sa kohë mund të ulesh djemtë?
Duke ardhur në një takim me një pediatër, shumë nëna bëjnë pyetjen: "Sa muaj mund ta vendosni fëmijën?
Por si do të ndikojë kjo ulje e hershme në shpinë dhe në sistemin e dobët të muskujve?
Sa muaj mund të mbillni një fëmijë?
Sa muaj mund ta vendos fëmijën tim në një këmbësor?
Ajo që është e rëndësishme është një tjetër, sa muaj mund të uleni një fëmijë (djalë) në mënyrë që të mos dëmtojë shëndetin?
Në çfarë moshe?

Новости

также можем предложить:
печать бланков и прайс-листов | печать визитных карточек (визиток)
изготовление папок и меню | изготовление блокнотов
печать листовок

Связаться с менеджером для оформления заказа:
тел.: +38 (062) 349-56-15, 348-62-20
моб.: +38 (095) 811-22-62, +38 (093) 665-38-06,
+38 (067) 17 44 103
факс: +38 (062) 332-28-98
e-mail: [email protected]
г. Донецк, ул. Артема, 41

   2010 © Восток Маркетинг Яндекс.Метрика