Восток Маркетинг


Статьи

Rreze e Lartë si DRL

 1. Sipas rregullave të trafikut të Rusisë lejohet të përdoret si DRL:
 2. Skema DRL e fenereve me rreze të lartë
 3. Çfarë ndodh nëse e përdorni këtë skemë?
 4. A ka ndonjë të meta për përdorimin e largësisë, por jo DRL?

Të gjithë shoferët e dinë se gjatë ditës është e nevojshme të përzënë me fenerët në mënyrë që të mbrohen në autostradë, të dalin më shumë në rrugë, duke shmangur kështu mundësinë e një aksidenti. Përdorimi i DRL siguron ekspresivitetin e makinës, kështu që përdoruesit e rrugës ju shohin më mirë nga larg, në një distancë më të madhe. Kështu, çdo shofer herët a vonë mendon se si të pajiset me makinën e tij. dritat e ditës ose shpik ata një alternativë. Të gjithë shoferët e dinë se gjatë ditës është e nevojshme të përzënë me fenerët në mënyrë që të mbrohen në autostradë, të dalin më shumë në rrugë, duke shmangur kështu mundësinë e një aksidenti

Sipas rregullave të trafikut të Rusisë lejohet të përdoret si DRL:


 • Rreze e zjarrtë është një konsum i madh i energjisë, dhe gjithashtu mund të harrosh për të kaluar.
 • PTF (dritat e mjegullës) - janë shumë të ulëta dhe nuk sigurojnë lehtësi maksimale, sepse shpeshherë dritë-verdhë dhe në mot me diell është e vështirë të shihet.
 • DRL - jo në të gjitha makinat janë nominalisht, por kanë intensitetin maksimal të ndriçimit, për shkak të të cilit një makinë është treguar më mirë në rrugë. Konsumoni pak energji. Por Vlen të theksohet se jo çdo shofer do të dëshirojë të instalojë DRLs, sepse nëse nuk sigurohen rregullisht, atëherë është e nevojshme të bëhen ndryshime në projektimin dhe integritetin e asamblesë së fabrikës së makinës. Ky opsion është ideal, por ende, shumë po kërkojnë alternativa të tjera.
 • Rreze të lartë në polkanal - një opsion interesant, sepse ai do të sigurojë kapjen, dhe për shkak të përdorimit të shkëlqim nuk është në pushtet të plotë, ajo nuk konsumon shumë energji dhe për këtë arsye shpenzon pak karburant. Vlen të përmendet se me diagramin e saktë të lidhjeve, përfshirja e një rrezeje të lartë mund të bëhet automatike. Në këtë përpiqemi ta kuptojmë këtë artikull.

Shumë shoferë përdorin rreze të lartë si DRL. Lidhni llambat me rreze të lartë dhe përdorni 30% të intensitetit të dritës. Për të bërë rreze të lartë në vend të DRL, duhet të përdorni një skemë të veçantë. Sipas skemës së propozuar, ju mund të bëni në mënyrë të pavarur një DRL nga një rreze e lartë.

Skema DRL e fenereve me rreze të lartë


 1. Numri i transmetimit 1 - mund të përdorni cilindo, që ka 5 kontakte ose një 4-pin të mbyllur. E vendosur në BZiK.
 2. Të gjithë telat e kyçur duhet të vendosen në ndërprerjen kryesore, domethënë lidhjen paralelisht.
 3. Pin 85 - duhet të lidhet me polaritetin elektrik "minus", domethënë me lidhësin 6-pin CM me pin 6.
 4. Pin 86 - duhet të lidhet me polaritetin "plus" në dritën e sinjalit anësor, domethënë është një lidhje AN 8-pin me një pin 1.
 5. Pins 30 dhe 88 duhet të jenë të lidhur me rreze kryesore me një polar "plus" (8-pin AN lidhës, kunjat 7 dhe 8 për fenerët e djathtë dhe të majtë, respektivisht).
 6. Numri i transmetimit 2 - duhet të ketë ndonjë, që ka pesë kontakte.
 7. Kontakto 30 - lidheni me dritën e largët me polaritetin "minus".
 8. Këmbët 85 dhe 87 duhet të jenë të lidhur në njësinë e dritës me një polar minus.
 9. Kontakti 86 duhet të lidhet me dimensionet polare "minus". Nëse keni tela shumë të shkurtra në njësinë e ndezjes, atëherë BZiK mund të nxirret nga kabllo shtesë.
 10. Kontakti 88 duhet të lidhet me polaritetin "plus" në BZiK pas ndezjes. Kjo është, në këtë pikë është e nevojshme që të shtrihet tela në njësinë e dritës (lidhës CM 6-pin me pin 1).
 11. Numri i transmetimit 1 - duhet të jetë në BZiK.
 12. Numri i transmetimit 2 - duhet të vendoset në dritën e majtë.
 13. Dhe së fundmi, kontrolli 86 duhet të mundësohet nga polarizimi pozitiv i dimensioneve. Kjo është bërë duke marrë parasysh faktin se afati i gjatë, PTF ose afër është aktivizuar vetëm kur dimensionet janë të ndritshme.

Kur ndez regjimin me rreze të ulët ose rreze të lartë:

 • Numri i transmetimit 1 është i angazhuar në mbylljen e qarkut dhe llampës me rreze të largët, duke siguruar kështu punën në një nivel të rregullt. Domethënë, nëse drita e afërt është duke punuar, llampat me rreze të lartë nuk funksionojnë, por nëse përdorni rreze larg jo si DRL, atëherë ato do të sigurojnë ndriçim 100%.
 • Numri i transmetimit 2 - dërgon një sinjal për dritën e majtë të dritës me një polaritet të "minus".

Numri i transmetimit 2 - dërgon një sinjal për dritën e majtë të dritës me një polaritet të minus

Çfarë ndodh nëse e përdorni këtë skemë?


 • Është siguruar operacioni automatik.
 • Me rivitalizimin e motorit, domethënë gjeneratori - larg në vend të DRL djeg 30% të intensitetit të saj, ndërkohë që pultat dhe dritat e parkimit nuk funksionojnë.
 • Me aktivizimin me forcë të rreze të ulët, domethënë me fillimin e muzg - rreze kryesore është e fikur, aktivizimi i rreze të ulët është aktivizuar, si dhe dimensionet dhe pultoni është vënë në pah.
 • Nëse ju injoroni më larg - ato japin intensitetin e shkëlqimit në 100%, përveç kësaj, nuk vihen vonesa.
 • Nëse me forcë e ndizni regjimin me rreze të lartë - punoni në 100%, sipas parimit standard të operimit.
 • Makinë me të tillë DRL - tërheqës dhe i dukshëm në udhë, madje edhe në rrezet e diellit të ndritshme.

E gjithë ajo që është shënuar është përparësi e padyshimtë e skemës së tillë dhe pajisjeve të tilla të makinave.

E gjithë ajo që është shënuar është përparësi e padyshimtë e skemës së tillë dhe pajisjeve të tilla të makinave

A ka ndonjë të meta për përdorimin e largësisë, por jo DRL?


 • Puna në lidhjen dhe zbatimin e skemës është mjaft e mundimshme dhe mund të marrë më shumë se 2 orë. Në të njëjtën kohë, për të bërë gjithçka të saktë, të paktën janë të nevojshme njohuri themelore dhe aftësi për mekanikë dhe punë me elektricistë.
 • Mjetet shtesë nevojiten (për shembull, nëse blini DRL dhe instaloni ato, atëherë është më e shpejtë, më e lehtë dhe nuk keni nevojë për një arsenal të veçantë të mjeteve) - pincë, thikë shkrimi, minus kaçavidë, magji. Nga materialet shtesë do të duhet - dy releta, një tel për 4 metra me një seksion kryq 1.5 mm, shirit elektrik, si dhe rreth njëzet copë lidhje "nënë-babai".
 • Vlen të përmendet se ndryshime të tilla gjithashtu mund të konsiderohen si ndërhyrje në hartimin e makinës dhe ndryshimet në standardizimin e instalimeve të fabrikës. Por, nën kapuçin, mund të shihni vetëm dy tela, për më tepër, nëse përdorni kasetë elektrike të zezë, ju nuk mund t'i vini re as ato.
 • Në rastin e shiut të dendur dhe zvogëlimit të cilësisë së ndriçimit, makina nuk kalon automatikisht në modalitetin e dritës së ulët dhe, në përputhje me rrethanat, dukshmëria është tepër e dobët. Në këtë rast, ju vetë do të duhet të kujdeseni që me forcë të ndizni regjimin me rreze të ulët.

përfundim

Vlen të përmendet se kjo nuk është alternativa më e keqe për të bërë DRL, madje mund të thuash se është një lloj i mirë dritash. Por , duke pasur parasysh se kompleksiteti i qarkut kërkon aftësi, nevojiten mjete shtesë, dhe ka edhe mangësi të dukshme, prandaj rekomandohet përdorimi i DRL të pavarur diodë. Përveç kësaj, vetëm modelet LED DRL do të jenë në gjendje të identifikojnë plotësisht dhe të theksojnë makinën tuaj në autostradë. Drita e bardhë e dëborës e fenerëve nuk e humb ndezjen e saj në asnjë kusht, prandaj, me elementë të tillë ju jeni në siguri më të madhe.

A ka ndonjë të meta për përdorimin e largësisë, por jo DRL?
Çfarë ndodh nëse e përdorni këtë skemë?
A ka ndonjë të meta për përdorimin e largësisë, por jo DRL?

Новости

Методы арт терапии
Арт терапия возникла в 30-е годы нашего века. Первый урок применения арт терапии относится к попыткам коррекции эмоционально-личностных проблем детей, эмигрировавших в США из Германии во время второй

Minecraft on ubuntu
Minecraft хорошо работает не только лишь под Windows, да и под Linux, но установка тут будет несколько труднее и не привычнее чем обычно. Все деяния, которые буду описаны ниже, совершались на операционной

Формочки для кекса
Бисквиты, маффины, пудинги очень нравятся и взрослым и детям и ассортимент кондитерских принадлежностей для их изготовления просто громаден. Но часто извлечь изделие из тары становится делом затруднительным,

Что можно купить маме на новый
Охото поделиться с вами мыслями — как сделать подарок маме своими руками на денек рождения, на денек мамы, на 8 марта либо на хоть какой другой праздничек. Естественно, хотелось бы, чтобы все помнили

Mysql database free download
Используя материалы этой статьи, можно без заморочек установить сервер базы данных MySQL на компьютер под управлением Windows XP, Windows Vista, Windows 7. Запустив файл дистрибутива MySQL жмем кнопку

Штрафы гибдд узнать задолженность
Сервис Штрафов Нет работает более 3-х лет, за этот период времени он отыскал более 1 000 000 штрафов ГИБДД и

Как создать в майнкрафте портал
Ведро можно сделать из трёх железных слитков, а с поиском источников воды заморочек появиться не должно. Рамка портала в Рай создаётся по тому же принципу, что и портал в Ад, а потом вовнутрь заливается

Тц green
Здрасти! Мы рады приветствовать Вас на веб-сайте Торгового центра «ГРИН». Торговый центр «ГРИН» открыт в 2008 г. и за этот период времени отлично зарекомендовал себя у неизменных покупателей, живущих

Креативные свадебные платья
Свадьба для жены – это повод снова обворожить возлюбленного и блеснуть перед гостями и всеми окружающими собственной красотой. Но если в ваши планы заходит шокировать всех своим возникновением, в том

Юнкер 4 купить
Этот Юнкер, про который далее буду говорить, был приобретен на местном форуме в разделе Купля-продажа пневматики. Он совсем не «верный», но на данный момент у него нет утечек и после переделки он стал

также можем предложить:
печать бланков и прайс-листов | печать визитных карточек (визиток)
изготовление папок и меню | изготовление блокнотов
печать листовок

Связаться с менеджером для оформления заказа:
тел.: +38 (062) 349-56-15, 348-62-20
моб.: +38 (095) 811-22-62, +38 (093) 665-38-06,
+38 (067) 17 44 103
факс: +38 (062) 332-28-98
e-mail: [email protected]
г. Донецк, ул. Артема, 41

   2010 © Восток Маркетинг Яндекс.Метрика