Восток Маркетинг


Статьи

Tabela e madhësisë së dorës së fëmijëve për dorashka. Madhësia e dorashka dhe dorashka për fëmijë - bëni zgjedhjen e duhur.

 1. Madhësia e dorashka dhe dorashka për fëmijët, gratë dhe burrat: tabela
 2. Si për të përcaktuar madhësinë e dorashka në tryezë?
 3. Si për të llogaritur madhësinë e dorashka thurje?
 4. Si të përcaktohet madhësia e dorës?
 5. Madhësi klasike
 6. Tabela e madhësisë moderne për dorezat e meshkujve
 7. Tabela e Madhësisë për Dorezat e Grave dhe të Fëmijëve
 8. Si të përcaktohet madhësia pa matje?
 9. Doreza Mjekësore Grafiku i Madh
 10. Si të përcaktohet madhësia e dorezave të grave
 11. Madhësia e dorezave të fëmijëve
 12. Grafiku i Madh i Dorezave
 13. Si të matni pëllëmbën e dorës tuaj për madhësinë e dorashka dhe dorashka?
 14. Si për të përcaktuar madhësinë e dorashka dhe dorashka në tryezë?
 15. Madhësia e dorashka dhe dorashka për fëmijët, burrat dhe gratë: tabela
 16. Tabela e përmasave për thurjen e dorezave dhe dorashka për fëmijë, për meshkuj dhe femra
 17. Si për të llogaritur madhësinë e dorashka ose thurje dorashka?

A është koha për të menduar për përgatitjen e një veshjet e fëmijëve të dimrit? Xhaketë, xhaketë, pantallona të ngrohta, kapele, sweaters, raglans dhe triko të ngrohtë ... Po në lidhje me aksesorët e nevojshëm gjatë sezonit të ftohtë, si dorashka dhe dorashka? Nëse preferoni të thurni doreza ose dorashka fëmijësh për fëmijën tuaj, atëherë do të nevojiten vetëm temat, thurjet e hala dhe koha e lirë. Një tjetër gjë, nëse keni për të blerë këto pajisje. Por si të përcaktohet madhësia e dorezave të fëmijëve? Pas të gjitha, ajo është e ndryshme nga. Sidomos nëse nuk ka mundësi për t'i provuar ato (si, për shembull, kur bleni nga një dyqan në internet ose urdhëroni në faqet e internetit të huaja).

Dallimet standarde

Menjëherë duhet të theksohet se nuk ka asnjë standard të vetëm për madhësinë e dorezave të fëmijëve. Pra, në territorin e vendeve post-sovjetike, madhësia e këtyre aksesorëve për fëmijët përcaktohet nga perimetri i palme në centimetra. Në këtë rast, gishti nuk llogaritet.

A është koha për të menduar për përgatitjen e një veshjet e fëmijëve të dimrit

Kjo do të thotë, nëse matni pëllëmbën e foshnjës dhe keni marrë një vlerë në kasetë matëse të barabartë, për shembull, 10 centimetra, atëherë madhësia përkatëse e dorezave do të jetë 10. Nga rruga, në tryezën e brendshme të madhësive të dorezave të fëmijëve kjo madhësi korrespondon me gjashtë muaj.

Në lidhje me shkallën ndërkombëtare të madhësive të fëmijëve, mund të zbuloni madhësinë e dorezave si tabela, të cilat janë gjithmonë të disponueshme në faqet e internetit të dyqaneve të huaja online dhe thjesht duke u fokusuar në moshën e foshnjës. Pra, për një fëmijë dy ose tre vjeç, duhet të blini doreza të madhësisë së dytë, për një fëmijë parashkollor katër ose gjashtë vjeç - i treti.


Për lehtësinë e konsumatorëve, shumica e prodhuesve të këtyre aksesorëve të fëmijëve ofrojnë tavolina dimensionale. Për të mos gabuar në zgjedhjen, është e nevojshme të njiheni me tavolinën, e cila ofron një prodhues specifik.

Metodat për përcaktimin e madhësisë së dorashka dhe dorashka.

Në pragun e dimrit, në disa zona, bora e parë ra për një kohë mjaft të gjatë. Kjo do të thotë se është koha për të ngrohur, domethënë për të blerë ose thurur dorashka, dorashka. Tani shumica e njerëzve vendosin rroba të reja në burime të ndryshme të internetit. Në këtë artikull do të ndihmojmë në përcaktimin e madhësisë së dorezave.

Skema shumë e matjes së duarve është shumë e thjeshtë. Është e nevojshme të merren masa të tilla:

 • Vëllimi i furçës nga gishti tregues në gishtin e vogël. Mbani në mend se kaseta matëse duhet të kalojë në mënyrë rigoroze përgjatë eshtrave.
 • Pas kësaj, përcaktoni distancën nga fillimi i furçës në majë të gishtit të mesëm.
 • Matni distancën nga gishti i vogël në duar. Pas kësaj, matni gjatësinë e gishtit tuaj.
 • Ju gjithashtu do të duhet një distancë nga fillimi i gishtit të madh në dore.

Mënyra më e lehtë për ta bërë këtë është në letër. Për ta bërë këtë, shpërndani një fletë A4 letër në një sipërfaqe të vështirë dhe vendosni një pëllëmbë në të. Circuit konturet në dore. Gishtat duhet të vendosen pak në anët.

Gishtat duhet të vendosen pak në anët

Madhësia e dorashka dhe dorashka për fëmijët, gratë dhe burrat: tabela

Ekziston një tryezë e veçantë me të cilën mund të përcaktoni madhësinë e dorashka dhe dorashka. Për herë të parë, ky sistem i vlerësimit të madhësisë u shpik në Francë. Madhësitë korrespondojnë me vëllimin e kyçeve të dorës në inç. Për të përcaktuar madhësinë e tryezës, është e mjaftueshme që të matet mbivendosja e plotë e palme në zonën e eshtrave, ku fillon gishti tregues dhe gishti i vogël. Gjeni në tabelë vlerat numerike rezultuese dhe madhësinë që korrespondon me të.


Gjeni në tabelë vlerat numerike rezultuese dhe madhësinë që korrespondon me të

Si për të përcaktuar madhësinë e dorashka në tryezë?

Procedura për përcaktimin e madhësisë së dorashkave:

 • Perimetri i palmës (mat pjesën më të madhe të kockave)
 • Vëllimi i duarve
 • Gjatësia e pëllëmbës nga dora në majë të gishtit të mesëm
 • Gjatësia e dorës nga dora në fillim të gishtit
 • Gjatësia e gjilpërave nga fillimi në majë

të përcaktojë madhësinë e dorashkave në tryezë

Si për të llogaritur madhësinë e dorashka thurje?

Gjithçka është mjaft e thjeshtë. Ju mund të përcaktoni madhësinë e parametrave të dorës tuaj. Kjo merr parasysh trashësinë e fijeve dhe diametrin e gjilpërave. Shtrënguar thur, më shumë fije që ju nevojitet. Në të njëjtën kohë, modelet e thurjes, si thurje dhe gërsheta, rritin konsumin e leshit me 30-40%.

Mesatare thurje dorashka për femra kërkon 100-120 g fije. Në mënyrë që të thur dorashka baby, ju duhet 60-70 g thread. Numri i sytheve për dorashka të thurura mund të gjenden në tabelë. Në këtë rast, zakonisht thurje fillon me një furçë dhe kryhet në një rreth në 5 gjilpëra.

Për thurje pranga përdorur thur "elastike". Për ta bërë këtë, thur me një fytyrë dhe unazë gajtan. Ky çiftëzim mundëson pranga të shtrihet kur futet.


Ky çiftëzim mundëson pranga të shtrihet kur futet

llogarisni madhësinë e dorashkave të thurura

Kjo tabelë do t'ju ndihmojë të kuptoni se si të futni dorashka për të rriturit dhe fëmijët. Ai tregon numrin e saktë të sytheve për thurjen e të gjitha detajeve. Kjo është, sa shumë sythe keni nevojë për thurjen e gishtit, dorës dhe pëllëmbës tuaj. Tabela tregon madhësinë e dorashka për fëmijë, për meshkuj dhe për femra.


Përcaktoni madhësinë e dorashka dhe dorashka është mjaft e thjeshtë. Për ta bërë këtë, matni vëllimin e dore dhe gjatësinë nga dora në majë të gishtit të mesëm.

Dorezat janë një nga aksesorët më të rëndësishëm - ata mund të shërbejnë si për të mbrojtur kundër efekteve të mjediseve të padëshiruara, dhe për të qenë një element thjesht dekorativ i veshjeve, duke kryer një funksion estetik si pjesë e një uniforme.

Materiali i dorës duhet të zgjidhet në varësi të llojit të mjedisit dhe irrituesve. Natyrisht, dorezat mjekësore nuk mund të përdoren në dyqanin e riparimit të makinave, ku ato shpejt do të bëhen të papërdorshme për shkak të dëmtimeve mekanike.

Faktorët që duhen marrë në konsideratë kur zgjedhni dorashka:

 • Temperatura e punës (duart nuk duhet të ngrijnë ose të djersiten)
 • Ngacmues të jashtëm (kripëra, acide, produkte nafte)
 • Materiale prodhuese dhe izolim

Si të përcaktohet madhësia e dorës?

Nuk është aq e rëndësishme nëse bleni doreza për vete në një dyqan, ose zgjidhni ato si pjesë të rrobave të punës për punonjësit.

Gjëja kryesore është zgjedhja e duhur madhësi me dorë.
Shmangni blerjen ose dhënien e dorezave pa referuar madhësisë, gjë që mund të jetë e rrezikshme për shëndetin.

Çfarë ndodh nëse madhësia e fiksuesit përzgjidhet gabimisht:

 1. Dorezë shumë e ngushtë. Një dorezë e tillë do të ulet shumë fort në krah, duke prishur qarkullimin e gjakut. Si rezultat - ngrirja e shpejtë.
 2. Doreza është shumë e gjerë. Përveç faktit se ajo është e vendosur dhe duke punuar në një fiks të tillë, nuk do të jetë krejtësisht e rehatshme dhe nganjëherë edhe e pasigurtë, një fiks i tillë do të ishte më mirë të ngroheshin për shkak të hendekut të ajrit. Madhësia e lejueshme në anën më të madhe është një e katërta e madhësisë së njësisë.

Për të kuptuar madhësinë e dorës, duhet të matni diametrin e dorës kryesore. Left-handers dorën e majtë gjithmonë do të ketë pak më shumë, pasi që dora e djathtë ka të drejtë.

Ne marrim një metër dhe e mbyllim atë siç tregohet në figurë, pas së cilës është e nevojshme të shtrydhësh krahun në një gjysmë-grusht (pa përpjekje) dhe të zbulosh vlerën përfundimtare duke marrë ndryshimin. Kjo do të jetë madhësia ideale në centimetra, konformiteti i të cilave mund të gjendet në tabelat e vlerave ndërkombëtare.

Madhësi klasike

Kur blejnë doreza, vlen të merret parasysh se çdo prodhues, ndryshe nga prodhuesit e veshjeve të punës, ku dimensionet rregullohen nga standardet shtetërore, mund të ndryshojnë formatin e korrespondencave përgjithësisht të pranuara lart ose poshtë. Tabela klasike është si vijon, por shumica e fabrikave moderne të huaja, në fakt, janë bërë në madhësi, të cilat jepen në paragrafët e mëposhtëm.

Në centimetra (Euro)

17.8 20 23 25 28 30.5 33 Në inç (US) 7 8 9 10 11 12 13 Madhësia ndërkombëtare XSM SM MD LG XLG XXLG XXXLG

Tabela e madhësisë moderne për dorezat e meshkujve

MadhësiaGjerësia në centimetraGjerësia në inç

XXS 16.4 cm 6.4 "XS 17.4 cm 6.85" S 18.3 cm 7.2 "M 19.3 cm 7.6" L 20.2 cm 8 "XL 21.2 cm 8.3" XXL 22,6 cm 8,6 "

Tabela e Madhësisë për Dorezat e Grave dhe të Fëmijëve

MadhësiaGjerësia në centimetraGjerësia në inç

XS-Fëmija 14.0 cm 5.5 "S-Fëmija 17.1 cm 5.9" M-Fëmija 16.0 cm 6.3 "XS-Fëmija 16.0 cm 6.3" S-Fëmija 17.1 cm 6.75 "M-Femër 18.2 cm 7.15" L-Femër 19.0 cm 7.5 "

Për të mbrojtur të drejtat e fëmijës në institucionet parashkollore. Kjo do të ndihmojë njohjen e rregullave dhe rregulloreve sanitare. - si të përdoren, cilat ligje duhet t'i referohen.

Këpucë membrana dhe përdorimi i saj në kushte ekstreme. Kujdesi, përbërja dhe veprimi në artikull.

Si të përcaktohet madhësia pa matje?

Shumë e thjeshtë - printoni infografikën tonë universale dhe vendoseni dorën në një copë letre. Është e nevojshme të printoni vetëm në madhësinë origjinale , pa shtrirë imazhin.

Doreza Mjekësore Grafiku i Madh

Dimensioni i dorezave të gomës mjekësore përcaktohet në varësi të qëllimit të tyre. Inspektimi i dorezave jo sterile ndahen në përputhje me standardet evropiane N455: 2000 dhe EN 374-1: 2003 në XS, S, M, L, SL të zakonshme.

Ndërsa kirurgjia sterile (dhe shikimi) duhet të përputhet me dimensionet e dorezave për veshje të punës. Dimensioni përcaktohet nga numrat nga 5 në 10 në increments prej 0.5 në përputhje me GOST 20010-93.

Mësoni më shumë për historinë, madhësinë dhe formën e dorezave kirurgjikale, si dhe për llojet e latexit të përdorur, dallimet në mes të dorashkave pluhur dhe pluhur dhe nuancat e zgjedhjes së tyre, ju mund të merrni nga një artikull më i detajuar.

Në dimër, dorezat ndihmojnë në mbrojtjen e duarve nga acar dhe era. Përveç funksionit mbrojtës, ky aksesor ka një rol estetik, jep elegancën e imazhit, thekson stilin. Kur zgjedh produktet është e rëndësishme të zgjidhni madhësinë e duhur. Gjatësia dhe gjerësia e gishtit të aksesorit duhet të përputhen me tuajën, në mënyrë që të ndjehen komoditet. Para se të blini në internet, gjeni se si të përcaktoni madhësinë e dorezave për t'i bërë ato të rehatshme.

Si të përcaktohet madhësia e dorezave të grave

Zgjedhja e dorezave të duhura për një grua është e rëndësishme sepse Ky aksesor duhet të jetë në modë dhe në të njëjtën kohë rezistent ndaj të ftohtit. Për të mësuar masën, matni me një kasetë rrobaqepës mbulesën e palme tuaj në një vend të gjerë. Llogaritja e parametrave kryhet në inç. Për ta bërë këtë, perimetri i palme në cm është ndarë me 2.71. Rrotulloni rezultatin në një numër të plotë dhe merrni një masë. Ky sistem tradicional për matjen e parametrave të palme përdoret më rrallë. Kontrolloni të dhënat në tabelën evropiane, ku mbulimi i palme matet në inç dhe numri që rezulton është i ndashëm me 2.54.


Madhësia e dorezave të fëmijëve

Për dorezat e fëmijëve, nuk ka asnjë standard të vetëm. Pra, në territorin e vendeve të CIS, dimensionet e këtyre artikujve të veshjeve për fëmijët përcaktohen në centimetra nga pëllëmbë dore. Gishti i madh nuk merret parasysh. Nëse vlera, për shembull, është 10 centimetra, atëherë tërësia e vetë produktit do të jetë 10. Në tryezën e brendshme, aksesorët e tillë të fëmijëve korrespondojnë me moshën e foshnjës.

Tabela e Dorezave të Fëmijëve

ndërkombëtar

rusisht

Mosha e përafërt

Grafiku i Madh i Dorezave

Si për të matur madhësinë e një dore për të blerë doreza

Para blerjes, matni dorën tuaj në mënyrë korrekte. Përcaktimi i madhësisë së palme në burra dhe gra, merr parasysh gjatësinë nga baza e gishtit të mesëm në dore, gjatësinë e gishtit të mesëm dhe gjerësinë e palmës, e cila matet rreth kockave të dorës. Marrja e matjeve, shiritat e rrobaqepësisë duhet të përshtaten me forcë në trup, duke mos e shtrydhur dorën.


Vëllimi i matur i palme në pjesën e tij të gjerë. Me një krah pak të përkulur, fjongo përfundon rreth zonës nga gishti i vogël në gishtin tregues. Si rezultat, ju merrni një numër që duhet të ndahet me 2.71, dhe pastaj raundi këtë numër në të dhjetën. Vlera totale mund të gjendet në tabelën e madhësisë më sipër. Duke ditur se si të masë dorezat, kurrë nuk do të gaboni kur bleni këtë pajisje.

Karakteristikat përcaktojnë madhësinë e palmës për të zgjedhur dorashka dhe dorashka për fëmijët, gratë dhe burrat.

Ftohjet na bëjnë të vishim të ngrohtë dhe të fshehin zonat e hapura të trupit. Kokë - në një kapelë, qafë - në një shall ose snud, dhe duart - në dorashka, dorashka ose dorashka.

Secili nga detajet e veshjes së dimrit ka madhësinë e vet. Por nuk ka asnjë standard të vetëm global për ta. Prandaj, blerësit / gjilpërë grabitës udhëhiqen nga matjet e tyre para se të zgjedhin / krijojnë një model specifik.

Rezulton se zgjedhja e dorezave ose dorashka nuk është aq e lehtë pa praninë e një personi që ka nevojë për to. Ju duhet të dini matjet e pëllëmbës së tij, nëse jeni duke kërkuar dorashka, dhe distancën midis mesit dhe gishtit, nëse dorezat.

Si të matni pëllëmbën e dorës tuaj për madhësinë e dorashka dhe dorashka?


Si të matni pëllëmbën e dorës tuaj për madhësinë e dorashka dhe dorashka

Metër fleksibël - mjet kryesor për matjen e perimetrit të palmës për të përcaktuar madhësinë e dorashka dhe dorashka

Treguesi kryesor në përcaktimin e madhësisë së dorezave dhe dorashkave është mbivendosja e palmës së një personi në zonën më të gjerë.

Krahuni me një kasetë metër të butë ose me një copë fije.

Vendosni materialin matës rreth palmës. Meqenëse ato kanë një formë tjetër, vendi më i gjerë mund të ndryshojë nga individët. Kjo është ose:

 • zona nën bazën e 4 gishtërinjve
 • zona me një pikë midis gishtit të madh dhe gishtit tregues dhe të dyti në buzë të palmës, e cila është afërsisht 2 cm mbi dore

Gjatë matjes, mos e shtrëngoni shiritin / fije, në mënyrë që duart tuaja të mos jenë të ngushta në doreza ose dorashka.

Kryeni një veprim të ngjashëm me dorën e dytë. Numrat e tu mund të ndryshojnë. Fokusimi në numrin që është më i madh.

 • Përcaktoni perimetrin e palmës në centimetra ose milimetra.
 • Ndani këtë shifër me 2.71 ose 27, respektivisht.
 • Merrni madhësinë në inç frengjisht. Raundi deri në një numër të plotë ose të dhjetorit të parë. Një numër i prodhuesve të huaj përdorin këtë njësi në prodhimin e dorashka dhe dorashka. Rrobat shtëpiake të ngrohta për duart shpesh shënohen me shkronja latine.

Kushtoj vëmendje të:

 • Materiali i dorashka dhe dorashka. Për shembull, lëkura shtrihet dhe merr formën e një furçë, sepse produkti nga ajo nuk duhet të blihet më shumë se 2 madhësi. A dorashka të ngrohta me rreshtim të qethur në të kundërtën - të marrë në madhësi me një diferencë në mënyrë që gishtat e duarve të mund të lëvizin,
 • preferencat e tyre në vesh.

Mos e matni pëllëmbën e shiritit me një gradim inç. Ajo korrespondon me sistemin anglez dhe më shumë me francezët.

Si për të përcaktuar madhësinë e dorashka dhe dorashka në tryezë?


Si për të përcaktuar madhësinë e dorashka dhe dorashka në tryezë

Nëse e keni vlerën e kapjes së palme në centimetra, nuk do të keni vështirësi për të lundruar me madhësinë e dorezave dhe dorashkave në tryezën e çdo prodhuesi.

Zakonisht kolona e majtë është gjerësia e palmës dhe kolona e duhur është standardi i madhësisë së duhur për një prodhues të caktuar të gjërave për ngrohjen e duarve.

Kushtojini vëmendje vendit të prodhimit të dorezave dhe dorashkave para se të blini ato. Për shembull, modelet kineze janë shumë të vogla.

Madhësia e dorashka dhe dorashka për fëmijët, burrat dhe gratë: tabela


Madhësia e dorashka dhe dorashka për fëmijët, burrat dhe gratë: tabela

Duke vazhduar seksionin e mëparshëm, shikoni informacionin në tabelat e madhësive të dorashka dhe dorashka për fëmijët, gratë, burrat.


Duke vazhduar seksionin e mëparshëm, shikoni informacionin në tabelat e madhësive të dorashka dhe dorashka për fëmijët, gratë, burrat

Tabela e përmasave për thurjen e dorezave dhe dorashka për fëmijë, për meshkuj dhe femra


Tabela e përmasave për thurjen e dorezave dhe dorashka për fëmijë, për meshkuj dhe femra

Para fillimit të thurjes së rrobave të ngrohta për duart e gjilpërës, ata maten pëllëmbët dhe shikojnë në tabelën e madhësisë së tyre.

Kushtojini vëmendje trashësisë dhe gjatësisë së fijeve për thurje dhe praninë e modelit. Për shembull, gërshetat në dorashka tërheqin me kujdes kanavacën. Merrni parasysh këtë para fillimit të punës në dorashka ose dorashka.

Shihni më poshtë për madhësinë e tabelave të dorashkave dhe dorashkave të thurura për të rriturit dhe fëmijët.


Shihni më poshtë për madhësinë e tabelave të dorashkave dhe dorashkave të thurura për të rriturit dhe fëmijëtSi për të llogaritur madhësinë e dorashka ose thurje dorashka?


Si për të llogaritur madhësinë e dorashka ose thurje dorashka

Para se të filloni të thurni dorashka, duhet të merrni matjet nga pëllëmbët e një personi për të cilin do të thurni:

 • palme pa gisht
 • dore rrethore
 • distanca nga ky dore në pikën mes gishtit të vogël dhe gishtërinjve të unazës
 • lartësia nga dora në pikën ndërmjet indeksit dhe gishtërinjve të mesëm

Tie kampionin e kontrollit në një rreth në 5 thurje thurje nga fije të zgjedhura. Përcaktoni densitetin e thurjes horizontalisht dhe vertikalisht.

Transferoni matjet tuaja në numrin e sythe, raundin deri në numra të plotë në një drejtim më të vogël. Kushtojini vëmendje zonës së duarve. Në të, numri i sytheve duhet të jetë i ndashëm me 4.

Për të matur dorashka mat:

 • pëllëmbë dore pa gisht
 • lartësi nga dora në bazë të gishtit
 • distanca nga kyçi i duarve deri në tipin pinky
 • Gjatësia e gishtit në brendësi

Përkthejeni të dhënat në centimetra në numrin e sytheve pas kryerjes së mostrës së kontrollit dhe përcaktimit të densitetit të thurjes së tij.

Pra, ne zbuluam çështjen e përcaktimit të madhësisë së dorezave dhe dorashka për fëmijët dhe të rriturit. Mësuam se si duhet të bëjmë matjet saktë para se të krijojmë modele të ngjashme.

Ngrohuni duart tuaja me dorashka të rehatshme dhe dorashka!

Si për të llogaritur madhësinë e dorashka thurje?
Si të përcaktohet madhësia e dorës?
Si për të përcaktuar madhësinë e dorashka dhe dorashka në tryezë?
A është koha për të menduar për përgatitjen e një veshjet e fëmijëve të dimrit?
Po në lidhje me aksesorët e nevojshëm gjatë sezonit të ftohtë, si dorashka dhe dorashka?
Por si të përcaktohet madhësia e dorezave të fëmijëve?
Si për të përcaktuar madhësinë e dorashka në tryezë?
Si të përcaktohet madhësia pa matje?
Si të matni pëllëmbën e dorës tuaj për madhësinë e dorashka dhe dorashka?
Si për të përcaktuar madhësinë e dorashka dhe dorashka në tryezë?

Новости

также можем предложить:
печать бланков и прайс-листов | печать визитных карточек (визиток)
изготовление папок и меню | изготовление блокнотов
печать листовок

Связаться с менеджером для оформления заказа:
тел.: +38 (062) 349-56-15, 348-62-20
моб.: +38 (095) 811-22-62, +38 (093) 665-38-06,
+38 (067) 17 44 103
факс: +38 (062) 332-28-98
e-mail: [email protected]
г. Донецк, ул. Артема, 41

   2010 © Восток Маркетинг Яндекс.Метрика